Pomelo voce. Voće koje (vjerovatno) nikada niste probali

Voće

pomelo voce

Koriste se sveži ili se suše ili se pak prerađuju u marmeladu, slatko, kompot, za sokove i likere. Hiljadama godina na ovamo konzumacija pomela u Aziji se pretvorila u strogu tradiciju, pa danas republika Kina ima čak izgrađen državni program za upotrebu ovog voća. Ipak, ove ukusne voćke možete nabaviti u svim supermarketima, obzirom da je postalo pravi hit u našim krajevima. Though the seeds of the pomelo are , producing seedlings identical to their parents, and therefore pomelo is typically grown from seed. On povećava nivo kiselina u urinu, sprečava razmnožavanje mikroorganizama i pospešuje uklanjanje bolova i simptoma upale. Kakav je sastav i nutritivna vrednost pomela Razlog zbog kojeg je ova voćka postala popularna jeste što ima veoma bogate nutritivne vrednosti. Ima okus poput slatkog, blagog grejpa, te uopšte nije gorak kao grejp.

Next

Slatko Voće POMELO : Za Šta Je Dobro i Kako Se Jede?

pomelo voce

Poreklom je iz jugoistočne Azije, gde se i uzgaja. Ovaj sirup mogu da piju osobe oba pola, jer on jača tijelo i povećava nivo energije. Pomelo sadnice plodove daju tek nakon 8 godina posle sadnje, pa je stoga potrebno dosta strpljenja i pažnje bi ste dočekali prvi rod ovih interesantnih citrusnih voćki. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Lijek za tvrdu stolicu Isto kao što zaustavljaju dijareju, urme mogu pomoći da se hrana brže i lakše probavi iz organizma. Pomelo sadrži mnogo kalijuma, koji igra značajnu ulogu u održavanju zdravlja srca. Njihov negativan uticaj ogleda se kroz slabljenje kvaliteta dlake, ona postaje tanka i podložna lomljenju.

Next

Zašto treba jesti pomelo voće

pomelo voce

Kako se jede pomelo voće u kućnoj varijanti Pošto se razlikuje od drugih citrusa, važno je da znate kako jesti pomelo voće. Ono po čemu su njegovi plodovi karakteristični jeste na prvom mestu njihova veličina. Naime, 190g ove namirnice zadovoljava čak 193 procenata dnevnih potreba za vitaminom C, što mu obezbeđuje mesto na samom vrhu zdravih namirnica. Savremeni institut za hranu savjetuje da se djeci koja pate od prirodne nervoze ili hiperaktivnosti daju hurme. Osim toga, ovo je najbolje voće za smanjenje lošeg zadaha. Verovatno vam je poznato koliko je zdrav i koristan limun, ali ćete se oduševiti kada vam kažemo da pomelo voće vitamin C sadrži u daleko većoj količini nego bilo koji drugi citrus. Unutrašnjost voća može biti od žute do roza boje.

Next

How to open and eat Pomelo

pomelo voce

Slatkastog je ukusa, i čvršće je strukture. Malajci ga koriste kod bolova u stomaku, edema oteklina i za lakšu eliminaciju gustog respiratornog sekreta. Možete da ga uvrsitite u neke i. The fruit is also known as jabong in Hawaii and jambola in. Samim tim, smatra se prirodnim borcem protiv starenja i omogućava da vaše lice bude zategnuto, bez podočnjaka i bora. In large parts of where pomelo is native, it is a common dessert, often eaten raw and sprinkled with, or dipped in, a salt mixture.

Next

Zašto treba jesti pomelo voće

pomelo voce

Kad plod sazori ima jako izraženu žutu boju kore, a nezreli pomelo je obično zelenkaste boje. Veoma je sladak, bogat vitaminom A, obiluje taninima i pektinima. Pomelo je bogat folnom kiselinom, pa je ovo voće preporučljivo za sve žene u drugom stanju. Antioksidansi iz ove voćke minimizira uticaj toksina i slobodnih radikala, čime postepeno utiče na vraćanje kvaliteta kose. Svi naši proizvodi odobreni su od Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Next

Pomelo voće za šta je dobro i kako se jede

pomelo voce

Zahvaljujući tome štiti i organizam od štetnih uticaja radikala. Pomelo se naziva kraljem citrusnog voća. Pomelo voće može biti još ukusnije kada ga ubacite u voćnu salatu. Pomelo je veoma izdržljivo voće, zato ako nekad kupite nedovoljno zreo pomelo, slobodno ga ostavite nekoliko dana da dozri. Pomelo voće se pije u pićima i jede se u salatama.

Next

How to open and eat Pomelo

pomelo voce

Ima specifičnu zelenu boju pa može poslužiti i kod ukrašavanja poslastica. U kineskoj kulturi, on je simbol prosperiteta i sreće, a često se nalazi i na meniju lokalnih kuhinja, kao obavezni deo brojnih tradicionalnih jela. Pomelo je citrusno voće, u kojem suzastupljeni vitamini C, beta-karoten i B vitamin. Neverovtno koristan i istovremeno sočan i ukusan plod pomela poznat je ljudima čitavih 4000 godina unazad, a prvi su počeli da ga gaje kinezi. Sprečava sezonske infekcije Slobodni radikali i različiti toksini koji se nagomilavaju u organizmu predstavljaju veliki rizik.

Next

Pomelo voće

pomelo voce

Koriste ga za lečenje kašlja, kod povraćanja, otrklina, problema sa varenjem, trovanja alkoholom, kod oslobađanja od sekreta kod prehlada. Hrana za bebe Šećer iz urmi je vrsta šećera koja se najlakše otapa i vari, pa je on prikladan za novorođenčad, s tim da urme treba da budu isitnjene ili namočene u vodi prije davanja djetetu, kako bi ih ono lakše pojelo. Kulinarska upotreba pomela U skoro svim slučajevima pomelo se konzumira kao sveže voće. Sok od pomela može da se koristi kod lečenja hipertenzije, jer smanjuje visok krvni pritisak. Pretpostavlja se da je pomelo ili Citrus maxima ili Citrus grandis, predak grejpfruta.

Next